Mikä on rengasvalo? Kuinka valita hyvä rengasvalo?

1. Mikä on Rengasvalo tai Ring light?

Rengasvalo on ympyrän muotoon valmistettu valaisin, jonka sisällä ledit ovat asennettu sarjaan. Rengasvalo tuottaa tasaista valoa suoraan kuvauskohteeseen ja rengasvalolla on useita käyttömahdollisuuksia. Seuraavaksi olemme esitelleet mihin kaikkeen rengasvaloa voidaan käyttää ja millainen rengasvalo kannattaa valita.

2. Mihin rengasvaloa voi käyttää?

Alun perin rengasvalot ovat kehitetty sairaaloiden ja hammashoitoloiden tarpeisiin. Myöhemmin huomattiin, että renkaan muotoista valoa voidaan käyttää monessa muussakin. Meidän mielestämme parhaat keinot rengasvalon hyödyntämiseen ovat seuraavat:

          💻Lisävalona online-tapaamisiin

          📷Sisätiloissa tapahtuvan kuvaamisen tai videoiden kuvausvalo

          💄Apuvalona kauneudenhoidossa, kuten meikkaamisessa

          🎨Työvalona tatuointistudioilla

Mihin rengasvaloa voi käyttää?

3. Millainen rengasvalo kannattaa valita?

  • Minkä kokoinen lamppu?

Yleisimmät markkinoilta löytyvien rengasvalojen lamppujen koot ovat 12”, 14” ja 18”. Pienin 12” lamppu sopii, kun on tarve valaista pienempi alue, esim oma pää. Mikäli budjetti riittää, niin suurin 18” rengasvalo antaa eniten joustoa. Isomman lampun myötä valaistava pinta-ala kasvaa ja kuvaaminen sujuu helpommin.

  •  Jalusta

Tarvitseeko sinun kuvata korkealta alaspäin esimerkiksi siten, että koko vartalo näkyy? Mikäli vastasit kyllä, niin korkealla säätövaralla oleva jalusta sopii sinulle. LUMI Rengasvalon säädettävän jalustan ansiota voit kuvata jopa kahden metrin korkeudesta. Korkealta kuvaaminen sopii hyvin vaikkapa tanssivideoiden kuvaamiseen. Jos etsit rengasvaloa työpöytäkäyttöön videopalavereiden tehostamiseksi, niin lyhyempi työpöytäjalusta on mainio vaihtoehto. Se menee selvästi pienempään tilaan.

Millainen rengasvalo kannattaa valita?
  • Kirkkaudensäätö

Mikäli valossa on kirkkaudensäätö, niin sinulla on enemmän kontrollia. Himmennyksellä voit säätää kätevästi tarvittavan valon määrää kohteeseen. Mikäli himmennystoiminto uupuu valosta, niin ainoa mahdollisuus säätää kirkkautta on liikuttaa valoa eteen tai taaksepäin kohteesta. Hyvän rengasvalon tulisi tarjota laaja skaala kirkkaudensäädöille ja mielellään kaukosäädettävä.

  • Ledien tai lumenien määrä?

Lumenet mittaavat kuinka paljon valoa saat yhdestä led-lampusta. Mitä enemmän lumeneja, sitä kirkkaampi rengasvalo kokonaisuutena on. Pieni lumen määrä viittaa taas himmeämpään valoon. Lumenet toimivat ledien määrää parempana mittarina valoteholle. Suosittelemme pitämään silmällä lumeneista kertovaa lukua rengasvaloa hankkiessa ja että suurempi lumenien määrä tarkoittaa aina kirkkaampaa valoa.

  • Värilämpötila

Matala värilämpö mahdollistaa lämpimän ja rennomman valaistuksen (noin 3000K kohdalla). Korkeampi värilämpö tarkoittaa kylmempää ja raikkaampaa valoa (noin 5000K). Haluatko säätää valaistuksen värilämpöä tunnelman tai kuvattavan kohteen ihonsävyn mukaan? Mikäli kyllä, niin etsi ehdottomasti rengasvalo josta löytyy tämä toiminto. Meidän kokemuksen perusteella tämä on yksi tärkeimmistä rengasvalon ominaisuuksista varsinkin kauneudenhoidon parissa työskenteleville.

  • Kaukosäädin

Kai tämäkin on syytä mainita. Kaukosäädin on aivan ehdoton varsinkin yksin kuvatessa. Se säästää samalla jalkojasi, kun sinun ei tarvitse ravata valon luona ja helpottaa muutenkin rengasvalon käyttöä.

  • Kääntyvä ja kallistuva lamppu

Rengasvalon kääntäminen ja kallistaminen ovat hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka olisi syytä löytyä tuotteesta. Kallistuva rengasvalo mahdollistaa kuvaamisen ala- tai yläviistosta tarpeiden mukaan. 90-asteen kallistuksella voidaan kuvata suoraan alaspäin olevaa kohdetta. Ominaisuus on hyödyllinen esimerkiksi tuotekuvauksessa. Korkealla jalustalla olevaa valoa alaspäin kallistamalla saadaan helposti koko vartalo mukaan kuvaan.

Ledien tai lumenien määrä?


Yhteenvetona

Useimmille meistä LED Rengasvalo on parempi vaihtoehto keinotekoiseen valaistuksen, kuin aatamin aikaiset loistelamput. LED-lamput kestävät pidempään, ovat energiatehokkaita eivätkä säikähdä kuljetusta paikasta toiseen. Rengasvalot sopivat monenlaisiin sisätilojen kuvaustarpeisiin, kuten videopalavereihin, selfiekuviin, tubettamiseen, webinaareihin tai kauneudenhoitoon. Rengasvalossa olisi hyvä olla suuri määrä lumeneita ja korkea CRI-arvo, jotta se saa henkilön tai muun kuvauskohteen näyttämään hyvältä. Mikäli lompakko antaa periksi, niin suosi suurempia valoja, kuten 18 tuuman rengasvaloja joiden mukana tulee kaukosäädin. Suuremmat rengasvalot mahdollistavat paremmat tulokset muussakin, kuin selfie käytössä.